Головна » 2019 » Лютий » 24 » Тиждень української мови
4:23 PM
Тиждень української мови

Тиждень української мови

З 16 до 22 лютого у Верчанській СЗОШ І-ІІ ст. тривав тиждень української мови.Метою тижня було: розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів; сприяти формуванню високоморальної особистості; виховувати інтерес до народних традицій, повагу до рідного слова.

Впродовж тижня вчителі української мови провели ряд заходів зі своїми вихованцями. Створена виставка літератури «Наша пісня, наша дума не вмре, не загине», проведено конкурс читців – декламаторів «Що за диво – наша мова», мовну вікторину «Ох, неоднаково мені, як ми говоримо», літературно-музичну композицію «Мово рідна, слово рідне…», цікавий та творчий урок «Драма-казка О. Олеся «Микита Кожум’яка», конкурс  тематичних листівок та стінгазет.

Сьогодні нашій державній мові потрібні не тільки відповідні законодавчі акти, але й наша духовна міць, любов до знань, справедливість, інтелігентність, національна самосвідомість. Наша українська мова — це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України.

 

Переглядів: 38 | Додав: andrydashavaa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar